Om oss

CannStaff

”Kursården för Dig och Din hund”

 

Instruktör Cilla Cannerheim är utbildad hundpsykolog, problemhundskonsult,  hundcoach och allmän hundinstruktör

Jag tar emot ekipage med upplevda svårigheter och problem och coachar Er igenom en överenskommen handlingsplan. Det är Ni som sätter målen – jag är Er resurs!
Cannstaff anordnar olika hundkurser efter önskemål från Er hundägare. Just nu erbjuder vi ringträningar, socialträning, hundmötesträningar, viltspårsträningar och balansbollsträningar.

Cannstaff är först i Sverige att tillhandahålla en diplomerad hundägarutbildning

Hela livet har präglats kring och av hundar i olika storlekar, utseende och uttryckssätt. Fick förmånen att verka som kennelflicka redan som tonåring med allt arbete som det innebar att rodda livet på stor gård med Golden retriever och mops uppfödning.
Som volontär under uppväxten hade jag nöjet att tillbringa helgerna på djursjukhuset Blå Stjärnan genom att arbeta i djurstallarna och serva veterinärer och djurskötare med diverse uppdrag. Fick gå en mängd hund och djurkurser och ansvarade för ungdomsläger och barnkurser.
Intresset för kontakt mellan förare och hund, problembeteenden och gruppsykologi (hur hundar interagerar med varandra) har alltid fångat mitt intresse lite extra.
Genom hundorganisationer har jag själv tagit hand om och omplacerat hundar samt hållit kurser i ”hantering av problemhundar”.

Under våren 2016/startade vi en egen verksamhet ”Cannstaff” med privat träning och gruppträningar.

Under hösten 2016 köpte vi en gård i Tubbared ”Gården för Dig och Din hund”

På gården finns inomhusträningshall (100kvm) för hundträning och en inredd lada med 7 övernattningsplatser i sovsal.

Ett problem kan grunda sig på många orsaker och uttrycka sig på all sköns olika sätt. Det är mitt mål att coacha ekipage att hitta tillbaka till ett bra samarbete och en fin relation så livet kan fortsätta mindre problemfritt.

Att arbeta som hundcoach kräver en del. Självklart måste man ha många års praktisk erfarenhet och en naturlig fallenhet för att arbeta med hunden och kunna läsa hundens signaler. Vidare är det bra om man har arbetat med konflikthantering och grupper, eftersom mycket handlar om ekipagets gruppsykologi och hur man kommunicerar med varandra.

Som hundterapeut kan jag erbjuda det mesta inom hundträning, hundcoach, kurser, privatträning och föreläsningar.

Jag arbetar även som mentor för Svenska Pedagoghundsinstitutets utbildningar: Beteendevetarutbildningen, Hundcoachutbildningen och Besöks och Terapihundsutbildningen

Vi har en liten uppfödning av staffordshire bullterrier. Fokus för oss är att föda upp mentalt starka och underbara familjehundar.

”Cocos” (staffordshire bullterrier) är utbildad besöks & Terapihund samt pedagogisk tjänstehund och arbetar inom vård, skola och omsorg genom djurassisterad pedagogik.

Mina utbildningar

 • Hundterapeut 
 • Beteendevetare för hund och hundcoach (www.pedagoghunden.se)
 • Allmäninstruktör och hunddagisutbildning (www.royaldogeducation.se) 
 • Hundens etologi och beteende för Svenska kennelklubben (www.skk.se) 
 • Terapihundsutbildning STI (www.pedagoghunden.se)
 • Pedagogisk tjänstehundsekipage (pågår hösten 2018)
 • BPH testledarutbildning (VaKK)
 • Anatomi och bedömningsutbildning (VaKK)
 • Ringsekreterarutbildning (VaKK)
 • Specialsöksutbildning
 • Uppfödarutbildning (SKK)

Husse Joakim har en egen firma, Servicebröderna, dit hundarna gärna följer med och mekar. Annars är husse den bästa lekkompisen man kan tänka sig.

Lillhusse Albin är 17 år. Han tar gärna promenader i skog och mark och har genomfört kantarellkurs med Cocos. Albin läser till kock och lagar mat på de läger som externa instruktörer har på gården.

Albin har tillsammans med Joakim tagit jägarexamen 2018

Lillmatte Ia är 15 år. Hon har tränat agility. Tävlar nu i Juniorhandling och är kennelns handler på utställningarna. Ia finns oftast med som ”medhjälpare” på hundkurserna.

Ia har kvalat in till SM i juniorhandling 2016, 2017, 2018 och 2019
2016 placerade Ia sig som topp 15 (på 11 plats) av 56 tävlande
2017 kom hon på delad 5:e plats (top 10) (av 55 tävlande)
2018 kom hon delad 5a (top 10) av 57 tävlande

 

Hunden ”Cocos” (Te Ora Magic Shadie Ladie) (född 2014-11-07) har gått agility, valpkurs, unghundskurs, nosework, specialsök, viltspår och kantarellkurs. Cocos är utbildad besöks, och terapihund och arbetar på ett äldreboende med dementa samt arbetar i ett projekt med djurassisterad pedagogik på Bollebygdsskolan, där hon ingår i elevhälsoteamet.

Hunden ”Cava” (Vangerbull Amarula) är född i Spanien 2016-10-10

Cava bor hos fodervärdarna Anna och Anders med familj på Borekulla gård i Frillesås. Där har hon ett fantastiskt liv tillsammans med barnen, katter, hästar, hönor och mycket är omsvärmad av kärlek.

Cava kommer att följa med på en del utställningar. Tanken är att hon ska gå i avel om alla hälsotester blir utan anmärkning och att hon förblir en trevlig och mentalt bra tik.

Hunden ”Juni” (Allert´s popcorn) är en amerikansk cockerspaniel. Född hos Rebecca Govik på Kennel Allert. Detta är Ia´s egna hund.

Hunden Luffa som är dotter till Cocos. Luffa föddes 2017-10-17
Henne hoppas jag ni kommer få se en del ute i ringen när hon växt på sig lite.
En underbar tös som jag hoppas kan gå i mammans fotspår och utbildas till Terapihund