Om oss

CannStaff

”Kursgården för Dig och Din hund”

 

Instruktör Cilla Cannerheim är utbildad hundpsykolog, problemhundskonsult,  hundcoach och allmän hundinstruktör

Jag tar emot ekipage med upplevda svårigheter och problem och coachar Er igenom en överenskommen handlingsplan. Det är Ni som sätter målen – jag är Er resurs!
Cannstaff anordnar olika hundkurser efter önskemål från Er hundägare. Just nu erbjuder vi ringträningar, socialträning, hundmötesträningar, viltspårsträningar och balansbollsträningar.

Hela livet har präglats kring och av hundar i olika storlekar, utseende och uttryckssätt. Fick förmånen att verka som kennelflicka redan som tonåring med allt arbete som det innebar att rodda livet på stor gård med Golden retriever och mops uppfödning.
Som volontär under uppväxten hade jag nöjet att tillbringa helgerna på djursjukhuset Blå Stjärnan genom att arbeta i djurstallarna och serva veterinärer och djurskötare med diverse uppdrag. Fick gå en mängd hund och djurkurser och ansvarade för ungdomsläger och barnkurser.
Intresset för kontakt mellan förare och hund, problembeteenden och gruppsykologi (hur hundar interagerar med varandra) har alltid fångat mitt intresse lite extra.
Genom hundorganisationer har jag själv tagit hand om och omplacerat hundar samt hållit kurser i ”hantering av problemhundar”.

Under våren 2016 startade vi en egen verksamhet ”Cannstaff” med privat träning och gruppträningar.

Under hösten 2016 köpte vi en gård i Tubbared ”Gården för Dig och Din hund”

På gården finns inomhusträningshall (100kvm) för hundträning och en inredd lada med 4 övernattningsplatser i sovsal.

Ett problem kan grunda sig på många orsaker och uttrycka sig på all sköns olika sätt. Det är mitt mål att coacha ekipage att hitta tillbaka till ett bra samarbete och en fin relation så livet kan fortsätta mindre problemfritt.

Att arbeta som hundcoach kräver en del. Självklart måste man ha många års praktisk erfarenhet och en naturlig fallenhet för att arbeta med hunden och kunna läsa hundens signaler. Vidare är det bra om man har arbetat med konflikthantering och grupper, eftersom mycket handlar om ekipagets gruppsykologi och hur man kommunicerar med varandra.

Som hundterapeut kan jag erbjuda det mesta inom hundträning, hundcoach, kurser, privatträning och föreläsningar.

Jag arbetar även som mentor för Svenska Pedagoghundsinstitutets utbildningar: Beteendevetarutbildningen, Hundcoachutbildningen och Besöks och Terapihundsutbildningen

”Cocos” (Staffordshire Bull terrier) är utbildad besöks & Terapihund samt pedagogisk tjänstehund och arbetar inom vård, skola och omsorg genom djurassisterad pedagogik.

”Nocco”(Staffordshire Bull terrier) är utbildad besöks & terapihund samt pedagogisk tjänstehund. Han är även utbildad i specialsök på lik. 

”Nora” (Staffordshire Bull terrier) är våran import från Norge. Hon tränar specialsök och vi hoppas kunna ställa ut henne när utställningarna öppnar igen 

”Soda” (Staffordshire Bull terrier) är Noras dotter, född 2021-04-01. 

Mina utbildningar

 • Hundterapeut 
 • Beteendevetare för hund och hundcoach (www.pedagoghunden.se)
 • Allmäninstruktör och hunddagisutbildning (www.royaldogeducation.se) 
 • Hundens etologi och beteende för Svenska kennelklubben (www.skk.se) 
 • Terapihundsutbildning STI (www.pedagoghunden.se)
 • Pedagogisk tjänstehundsekipage (pågår hösten 2018)
 • BPH testledarutbildning (VaKK)
 • Anatomi och bedömningsutbildning (VaKK)
 • Ringsekreterarutbildning (VaKK)
 • Specialsöksutbildning
 • Uppfödarutbildning (SKK)

Husse Joakim har en egen firma, Servicebröderna, dit hundarna gärna följer med och mekar. Annars är husse den bästa lekkompisen man kan tänka sig.

Lillhusse Albin är 20 år. Han tar gärna promenader i skog och mark och har jägarexamen. Albin har tränat Nocco i eftersök. Albin är kock och älskar matlagning 

Lillmatte Ia är 18år. Hon tävlar i Juniorhandling och är kennelns handler på utställningarna. Ia finns oftast med som medhjälpare på alla träningar. 

Ia har kvalat in till SM i juniorhandling 2016, 2017, 2018 och 2019 (2020 var det inget SM pga Corona) 
2016 placerade Ia sig som topp 15 (på 11 plats) av 56 tävlande
2017 kom hon på delad 5:e plats (top 10) (av 55 tävlande)
2018 kom hon delad 5a (top 10) av 57 tävlande
2019 Fick Ia terrierstipendiet och gjorde ett studiebesök i England och Heritage Centre. Kom 2:a i klubbmästerskapet. Blivit Best in show juniorhandler flera gånger samt visat upp flertalet hundar till BIR, Champions samt Best in show. Ia har även detta året fått representera svenska landslaget i Holland på Internationell Stafford Match 
2021 2:a på SM i juniorhandling och 5.a på nordiska mästerskapen (indviduella): Tävlat i landslaget där de kom trea 2021 i Herning.