Om oss

Cannstaff

”Kursgården för Dig och Din hund”

 

Instruktör Cilla Cannerheim är utbildad hundpsykolog, problemhundskonsult,  hundcoach och allmän hundinstruktör

Jag tar emot ekipage med upplevda svårigheter och problem och coachar Er igenom en överenskommen handlingsplan. Det är Ni som sätter målen – jag är Er resurs!
Cannstaff anordnar olika hundkurser efter önskemål från Er hundägare. Just nu erbjuder vi ringträningar, socialträning och balansbollsträningar.

Hela livet har präglats kring och av hundar i olika storlekar, utseende och uttryckssätt. Fick förmånen att verka som kennelflicka redan som tonåring med allt arbete som det innebar att rodda livet på stor gård med Golden retriever och mopsuppfödning.
Som volontär under uppväxten hade jag nöjet att tillbringa helgerna på djursjukhuset Blå Stjärnan genom att arbeta i djurstallarna och serva veterinärer och djurskötare med diverse uppdrag. Fick gå en mängd hund och djurkurser och ansvarade för ungdomsläger och barnkurser.
Intresset för kontakt mellan förare och hund, problembeteenden och gruppsykologi (hur hundar interagerar med varandra) har alltid fångat mitt intresse lite extra.

Under våren 2016 startade vi en egen verksamhet ”Cannstaff” med privat träning och gruppträningar. Under hösten 2016 köpte vi en gård i Tubbared (mellan Göteborg och Borås) ”Gården för Dig och Din hund”
På gården finns inomhusträningshall (100kvm) för hundträning, inhägnade hagar och en inredd lada med möjligheter till att sitta ner o ha möten/ta en fika.

Ett problem kan grunda sig på många orsaker och uttrycka sig på all sköns olika sätt. Det är mitt mål att coacha ekipage att hitta tillbaka till ett bra samarbete och en fin relation så livet kan fortsätta mindre problemfritt.

Att arbeta som hundcoach kräver en del. Självklart måste man ha många års praktisk erfarenhet och en naturlig fallenhet för att arbeta med hunden och kunna läsa hundens signaler. Vidare är det bra om man har arbetat med konflikthantering och grupper, eftersom mycket handlar om ekipagets gruppsykologi och hur man kommunicerar med varandra.

Som hundterapeut kan jag erbjuda det mesta inom hundträning, hundcoach, kurser, privatträning och föreläsningar.

Jag arbetar även som mentor för Svenska Pedagoghundsinstitutets utbildningar: Beteendevetarutbildningen, Hundcoachutbildningen och Besöks och Terapihundsutbildningen

Jag och min ”Cocos” (Staffordshire Bull terrier) var utbildat Besöks & Terapihundekipage samt Pedagogisk tjänstehundsekipage. Vi arbetade under 6,5 års tid på ett demensboende och i en skola. Med hjälp av djurassisterad pedagogik fick vi hemmasittare tillbaka till skolan. Cocos blev årets sociala tjänstehund 2020 (SKK). Tyvärr avled Cocos i cancer oktober 2022.

”Nocco”(Staffordshire Bull terrier) är utbildad besöks & terapihund samt pedagogisk tjänstehund. Han är även utbildad i specialsök på lik. Under 2022 har han haft en viloperiod efter en skada. Vi får se när och om han kommer tillbaka i arbete. Just nu är han gårdens ”prins”

”Nora” (Staffordshire Bull terrier) är våran import från kennel Catstaff i Norge. Nora är grundutbildad i specialsök (lik). Hon ställs ut mycket i Sverige och andra länder och är Svensk o Ungersk champion. Nora har haft en kull med valpar, på kenneln i Norge. Denna tös är verkligen ett ”energiknippe”. Hon älskar att träna, simma och springa. 

Mina utbildningar

 • Hundterapeut 
 • Beteendevetare för hund och hundcoach (www.pedagoghunden.se)
 • Allmäninstruktör och hunddagisutbildning (www.royaldogeducation.se) 
 • Hundens etologi och beteende för Svenska kennelklubben (www.skk.se) 
 • Terapihundsutbildning STI (www.pedagoghunden.se)
 • Pedagogisk tjänstehundsekipage 
 • BPH testledarutbildning (VaKK)
 • Anatomi och bedömningsutbildning (VaKK)
 • Ringsekreterarutbildning (VaKK)
 • Specialsöksutbildning
 • Uppfödarutbildning (SKK)

Husse Joakim har en egen firma, Servicebröderna, dit hundarna gärna följer med och mekar. Annars är husse den bästa lekkompisen man kan tänka sig.

Husse med Cava (en tjej som tyvärr avled i en drunkningsolycka hos fodervärd)

Albin är 21 år. Han tar gärna promenader i skog och mark och har jägarexamen. Albin har tränat Nocco i eftersök. Albin är kock och älskar matlagning. Albin bor i ett hus bara 5 km från oss.  

 

Ia är 19år. Hon blev svensk mästare i Juniorhandling 2022 och är Cannstaffs handler på utställningarna. Ia finns oftast med som medhjälpare på alla träningar. Ia har även egna privatträningar, jobbar som ringsekreterare på många utställningar.
Under hösten -23 utbildade hon sig till domare i jh.

Flera utställare som behöver hjälp att visa sin hund brukar kontakta och anlita Ia.  
Läs gärna mer om Ia under fliken ”handler Ia Cannerheim”