Sommaruppdatering

Vänersborg 2018-06-09 ställde Ia amerikansk cocker i juniorhandling där hon kammade hem 1 a pris i åldersklass 14-17 år. Dagen efter ställde hon ”Pralin” i rasringen

Cocos har under våren haft projektanställning som terapihund på Bollebygdsskolan, där hon gjort stora framsteg med speciellt en elev men också på skolan som rastvakt, sprida lugn o ro och varit en go kompis till eleverna.

Cocos arbetar fortfarande två gånger per vecka (2 tim + 2 tim) på demensboende på Bagaregårdens äldreboende. Hon gör fantastiska insatser.

15-16 juni hade vi ”nos och gos” läger med Sociala tjänstehundar här på Cannstaff. En mysig helg med alla vovvar som arbetar i vård,skola och omsorg. Vi hade aktivitetspromenader, parkour, nosework, balansbollsträning och strandmys.

16-17 juni anordnades stor nosework tävling på Cannstaff. Gården var uthyrd till Tasspalatset som anordnade denna tävling. Det var ca 90 hundar på gården under lördag och söndag. Många fina hundar och utmanande tävling. Helt otroligt trevlig stämning. Café i solen och fina resultat. Tack till Tasspalatset för förtroendet att vi fick vara värd för detta arrangemang.

Albin har tagit jägarexamen. Sån insats!! Grattis älskade son.

Ia har fått börja rida ”Uno” uppe i Stenshult. En going till shettis som hon får möjlighet till att rida i Tubbareds underbara skogar.

1 juli var det utställning i Borås. ”Bosse”  (Luffas bror) blev Bästa valp och uttagen bland de 8 i BIS ringen. Grattis till Andrea Björling med familj som sköter om Bosse så fint.
I Borås ställde även Ia en papillon ”Kummin” som fick exc och blev placerad i sin klass. Ett mycket gulligt ekipage. Tack Ulrika Wijk för förtroendet.
Ia ställde även staffehanen ”Vinnie” för Louise Dickson och manchesterterriern ”Chili”som blev 2a bästa tik.  Såg superfint ut! Vilket team!

4 juli ringde Yvette (Sushis matte) och berättade att Sushi blivit ormbiten. Hon var illa däran och fick åka akut till Västra djursjukhuset för ormserum, dropp och IVA vård. Lyckligtvis klarade hon sig utan men och fick komma hem två dagar senare.

6  juli åkte vi till Gränna med husbilen för staffespecialen. En mysig helg tillsammans med Fam Breding och alla staffemänniskor.
På söndagens utställning fick Luffa en fantastisk kritik och uttagen bland de 6 bästa tikvalparna 6-9 mån (av 24 anmälda)  Hon fick Hp!! Bästa lilla Luffa.

Ia ställde ”Vinnie” som placerade sig i en stor klass. 3 e bästa ukl hane med CK och sedan oplacerad i bästa hane.
Ia fick även hjälpa Jonas att ställa upp hans lilla valp i ”lineup” i valpklass 4-6 mån. En bra dag med fina resultat!! Grill på kvällen med Fam Breding.

Cocos fortsätter sin water treadmil träning på Tasspalatset ca 1 gång i veckan. Det gäller att hålla en terapihund i god kondition och hon får även massage och får ligga på vib plattan. Detta är underbart tycker Cocos.

12 juli gick Cocos anlagsspår i viltspår (rådjur) och klarade detta med mycket bra resultat. Snart blir det att tävla i öppenklass spår. Det ska bli så kul! Cocos älskar att spåra. Hon blir alldeles ”sjövild”
Även Luffa har testat på viltspår ett par gånger. Några korta lätta spår som hon klarat galant.

Även doftprov Eukalyptus har Cocos provat på. Haha, hon lurade sin matte att markera fel behållare. Så denna gången blev vi inte godkända. Busiga lilla hund.

13 juli besökte Luffa Västra djursjukhuset efter att hon haltat lite. Hon fick träffa enortoped som ville vi skulle röntga armbågar, höfter, bogleder, mellanhand o tassar. På röntgen såg veterinären inget avvikande. En CT blev planerat. På CT upptäcktes en broskbit som skavde. Hon ska opereras den 14/8. Artroscopi för att ta bort broskbiten.
Bästa lilla glada Luffa. Hon har inte ens visat att det gör ont. Bara matte som märkte att hon haltade. Att vara i stillhet är inte Luffas grej 🙂

21 juli Västerås tävlade Ia i juniorhandling med bästa ”partnern” ”Chili”. I en tuff konkurrens med duktiga handlers placerade sig Ia på en hedrande 2 a plats. Starkt jobbat! Stor Tack Hans för lånet av din prinsessa.

26 juni var vi och besökte ”Juni” hos familjen Hagelin. Hon har det förträffligt bra och vi har nu skrivit över Juni med bibehållen avelsrätt. Cocos, Luffa och Juni träffades och det gick hur bra som helst efter att ha varit ifrån varandra ett tag.

Nu ser vi fram emot nästa helg……. Märsta och tävling för Ia i juniorhandling.
Även en massa andra roliga tävlingar för Ia framöver, Amsterdam WDS där hon fått äran att ställa svensk lapphund, cocker och staffe. Tack Rebecca Govik (mentor) för denna möjlighet.
Norrköping och tävling för landslagsuttagning kommer att äga rum 18-19 augusti. Alltså en spännande sommar med många hundar att lära känna för Ia.

Vi andra myser på…. badar och tar promenader. Jocke renoverar i huset. Det blir så fint.

 

Lite bilder……

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.