Nordiska mästerskapen i Juniorhandling 2021

Ia kom med i landslaget i Juniorhandling 2021. Väldigt roligt så som hon har kämpat för detta under många år. Landslaget hade träningshelg på Cannstaff helgen 5-7/11. De fick träna på många olika raser under fantastisk ledning av coachen Pernilla Lindström. Albin var landslagskock och fixade god mat till tjejerna

Landslaget i Juniorhandling 2021 – Redo för Herning

Helgen 12-14 november åkte vi till Herning hundutställning i Danmark.
Fredag 12 november tävlade Ia ”vanlig juniorhandlingstävling” med sin soulmate Nora

De placerade sig som 3:a i en stor konkurrens med 24 tävlande. Helt fantastiskt ! Snacka om stolt mamma.

Tredje plats

På lördagen 13 nov var det dags för Nordiska mästerskapen i Juniorhandling. Flickorna tävlade både individuellt och i lag. En hel dag grillades dom av en domare. De ska visa på bra handlag med hunden, goda anatomiska o rasspecifika kunskaper, visa hundar i olika raser och uppträda på stora scenen.
Laget placerade sig som trea. Helt fantastiskt !

Bronsmedaljörerna

I den individuella tävlingen kom Ia (som enda svensk) top 5. Hon fick visa en staffehane på 7 år som danska kennelklubben hade plockat ut åt henne samt en Gammeldansk hönsehund. Två helt nya individer som Ia inte hade träffat innan tävlingen.

Gammeldansk hönsehund
Coacherna hejade på

Ia ställde även Nora både i rasring och fler Juniorhandlingstävlingar – mina fantastiska tjejer som alltid presterar på topp

Sista dagen valde Ia att låna en westie att tävla med. Också ett fint samarbete och tajmat ekipage trots att de aldrig hade träffats förut.

En fantastisk helg på alla sätt. Ser fram emot nästa tävling – SM i Juniorhandling.

Nora kan knappt bärga sig. Ska vi åka o tävla snart ….
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.