Hösten har kommit

Det har varit en jobbig sommar för oss på Cannstaff

Luffa har efter en kort tid sjukdom med galopperande artros i sina armbågar fått somna in, endast 1 ½ år gammal. Så tragiskt!

DEt började med att hon vid 6 mån ålder fick en ”broskbit” lös i armbågar och fick opereras i s.k artroscopi. Operationen var svår men hon blev bättre dag för dag efter rehab, vattentrask, laser och smärtstillande. Vi röntgade henne i början av februari då det såg bra ut. Under våren har hon varit pigg och glad, visserligen lite försiktig med att springa.

I början av juni tyckte jag och övriga hundflocken att Luffa börjat bli lite mer ”gnällig” och ville inte leka som hon brukade. Vi bestämde oss för att gå tillbaka till ortopeden för en ny kontroll. 27 juni röntgades Luffa igen. Armbågarna var ”helt slut”. Stora grava artrosbildningar samt förkalkat brosk. ”Hon kommer inte kunna leva länge till” sa veterinären.

Vårt liv gick i kras …. Hela livet stannade…. Vår fina Luffa…. Snart klar terapihund…. Cocos dotter…

Vi fick ett par veckor till tillsammans. Vi njöt av dessa dagar ihop.

Torsdagen den 25 juli fick Luffa somna in

En av de värsta dagarna i mitt liv

Vi fick dig till låns en kort stund. Veterinären är helt klar med att detta enbart är ärftligt. Uppfödare i Sverige har kontaktat mig efter Luffas bortgång och berättat: att i Luffas stamtavla finns avelsdjur som har defekta armbågar (i flera led) men att uppfödare trots allt valt att avla på dessa individer. Detta har gjort mig så ledsen och besviken. Tyvärr nådde denna informationen mig alldeles för sent.

R.I.P Luffa
Gammelmormor Kerstin och Luffa lever nu ett underbart liv tillsammans med Loka i Nangiala och Körsbärsdalen


Mitt i all sorg har Ia varit runt och tävlat i juniorhandling med fantastiska resultat.

Ia har fått förmånen att visa många hundar för deras ägare till bra placeringar.
Hösten kommer kantas av många resor och tävlingar med hund i rasring, juniorhandling, Landslagsuttagning och SM i juniorhandling.

I oktober åker vi till Holland med Charlie och representerar International Swedish team, till Tyskland, Dortmund med tävlan om juniorvinnare och CRUFTS kval med olika raser. Ia är då inhyrd som handler.

Vi avslutar oktober med en veckas resa till England. Ia ska få sin livs resa genom att Terrierklubben har sponsrat henne med ”terrierstipendiet”. För dessa pengar ska Ia få åka över till Birmingham och besöka Herritage Staffordshire centre – världens enda staffordshire bullterrier museum. Gillian Mc Dermott kommer visa oss museet i två dagar och som en extra bonus kommer Ia få ställa ut en av Gillian´s hundar på staffeshow i England.


Galeel – vår salukikille har börjat växa till sig. Han har ställts tre gånger i juniorklass med bra resultat. Börjat med Reserv-cert 🙂
Galeel har fått följa med Cocos på på promenader med de boende på äldreboendet, två gånger. Det gjorde han superbra!
Annars är Galeels bästa gren att springa, fort…..
Han älskar att rusa i skogen, rusa efter trasa och formligen stampar av glädje när vi startar fyrhjulingen. Då vet han… nu får jag springa FORT och vara lös.


Familjen har fått en ny liten valp. En staffekille vid namn ”NOCCO” Han kommer från Malin Karlssons fina tik Lea. Noccos pappa kommer från Holland.
Nocco är en härlig kille, full av liv och bus. Han är fin i temperament, tar fin kontakt och vill väldigt gärna vara med (hela tiden) . Kanske en framtida terapihund?? Vi kan ju alltid hoppas. Ia och Nocco har börjat träna stadga inför höstens utställningar. Redan i Holland ska han ställas i valpklass.


Ringträningarna fortsätter varje tisdag – jag kommer utöka till två grupper varje tisdag kväll: 19-20 och 20.30-21.30
På träningarna tränar vi stadga, energier, hantering och rörelser. Är ni intresserade av att komma smsa Cilla 0707-411185


Cocos kommer även denna hösten att arbeta som Pedagogisk Tjänstehund på Bollebygdskolan. Hon kommer arbeta med en utvald elev och finnas som stöd. Varje tisdag och torsdag eftermiddag besöker Cocos även Bagaregårdens äldreboende – där hon är fantastiskt uppskattad. Uppdragen på äldreboendet kan vara allt från lekar, spel, promenader till ångestlindring eller ligga i sängen som stöd i livets slut.


Många kontaktar oss om att de vill skaffa valp från Cannstaff och Cocos.
För er som undrar kommer Cocos inte ha fler valpar. Hennes fokus är att göra det hon älskar mest – arbeta som social tjänstehund


Hoppas vi ses framöver på ringträningarna. Alla är välkomna till Cannstaff – Gården för dig och din hund

Många uppdateringar kommer ut på Facebook under Cilla Cannerheim´s eller Cannstaff´s sida

VÄLKOMNA!!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.