Gotland

2019-08-31 åkte bästa tokiga gänget till Gotland för hundutställning i dagarna två. Färjan över från Oskarshamn till Gotland gick bra. Det var fullt med hundar. Vi hade endast med Charlie (Den staffen som Ia ska tävla med i Holland, som vann BIS på rasspecialen i Gränna). En väninna och hennes mamma var också med för att ställa sin cocker Iris.

Vi checkade in sent på fantastiskt vackra boendet Breda Blick som låg innanför murarna. Vilken utsikt. Vilken härlig atmosfär.

Tidigt lördag morgon packade vi bilen till utställningen. Målet för dagen var att få ett cert på Charlie. Fantastiskt väder vid Oskarsstenen slog vi upp tältet och gjorde oss redo för dagen.

Charlie ställdes mot två andra öppenklasshanar. Vann sin klass med CK och placerade sig 2:a bästa hane med CERT för domare Alexandra Palumbo.

Dottern Ia fick vara handler även för en Spinone i unghundsklass. Babsan vann sin klass, bästa tik, blev BIR med Cert – Sedan i gruppen blev hon BIG 3:a

Ia fick även frågan att ställa en whippet och fick en placering i gruppen i finalerna samt ställde en saluki i BIS veteran. Cockern Iris blev bästa junior.

En lyckad dag !!

Kvällen tillbringades med Rascalgänget på Pinchos i ”gamla stan” Visby. Mycket god mat och goda (alkoholfria) drinkar. Det blev en sen kväll.

På söndagen blev det andra resultat…. Kanske inte vad vi hade hoppats på men vi hade en solig mysig dag ändå. Charlie missade sista certet så det är bara att jaga vidare. Vi gratulerar Malin och Max till dagens cert.

Iris missade bästa juniortiteln och Ia missade en placering i juniorhandlingstävlingen. Det var planerat att Ia skulle ha Charlie i juniorhandlingen men eftersom det var en skjutbana i närheten som sköt reagerade Charlie negativt och han kunde inte ställa upp som handlerhund. Ia fick låna en whippet tik (som var lite mammig ) 🙂
Tur att dagen levererade mycket skratt, kärlek med vänner och massa sol. Det gjorde oss på topp.

Babsan blev BIR med cert och cacib. Fick ingen placering i gruppen.

Strålande sol hela denna dagen också. På kvällen gick vi till en fantastisk italiensk restaurang i stan. Där åt vi underbar mat.

På kvällen och natten åskade det och blixtrade. Regnet öste ner och vi blev som dränkta ”katter” på väg hem från restaurangen.

Måndagen hade vi en ledig dag. En helt fantastisk utflykt till raukarna i Ljugarn, Folhammar. Där fanns även ett gammalt fiskeläge ”Vitvär”. Det blev många vackra foton och vi plockade vackra stenar till Luffas och Lokas gravstenar.

En snabb lunch i stan innan hemfärden. Båten var inte lika fullpackad som på hitresan och hundarna var supertrötta efter helgens bravader.

Hemma igen i Tubbared på måndagskvällen. Cocos, Nocco och Galeel blev väldigt glada när vi kom hem. Nu åter till vardagen efter en underbar helg med mycket skratt, solstrålar och fina resultat – en riktig energiboost med goa vänner.

Nästa resa blir till helgen – då far vi till Högbo….

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.