HOLLAND – International Swedish Match

I Gränna den 7 juli hände något magiskt. Ia vann Best In Show med Charlie. I och med denna vinsten blev Charlie direktkvalificerad att ingå i Svenska laget på International stafford match i Holland.

Torsdagen den 4 oktober började bilfärden. Vi hämtade upp Rose-Marie, Thomas och inte minst Charlie i Bollebygd. 13 timmars bilresa till Holland.

Resan gick galant. Vi kom fram vid kl 18. Det regnade ute. Vi fick en liten stuga (läs villavagn) som luktade mögel. Jaja… tänkte vi – detta blir nog bra.

Vi var trötta efter resan så kvällen tillbringades i soffan med hämtad kinamat. Morgonen efter (fredag 5 oktober) vaknade vi av att häften av styrkan inte mådde bra av all mögeldoft. Under den regniga dagen fick vi möjlighet att byta vagn. och vi fick sova gott.

På lördagen var det utställning Club Show med 227 anmälda staffar. Charlie och Ia gick in som nr 72. De var så fina tillsammans. Charlie fick Excellent samt en väldigt fin kritik. Hela arrangemanget var festligt, snyggt, spännande och vi hade trevligt med gamla som nya vänner.

Club Show

På lördagskvällen var vi mycket trötta och la oss tidigt. Vi var nog de enda som inte var ute och festade denna kvällen 🙂

Så kom söndagen… den efterlängtade dagen. Laget samlades vid 10. Genomgång av lagkaptenen Carina om hur dagen kommer se ut.

Spännande … Alla vi hade lite fjärilar i magen. Så var det dags! Laget skall gå in alla tillsammans under pompa och ståt. Så mäktigt.

svenska laget gör entré

Sen började den individuella bedömningen. Alla enskilda hundar får poäng. De bedöms av tre domare och poängen och placeringarna räknas ihop till lagpoäng.

En lång dag med många hundar.

Laget kom på # 5.e plats #. En fantastik prestation!! Å vilka hundar vi har! Mentalt starka, lugna och trevliga både inne i ringen och utanför, detta trots en lång dag med mycket hundar, stökigt och hög musik. Alla hundar uppförde sig jättebra.

Hundarna placerade sig också bra individuellt. Charlie och Ia kom på femte plats av alla hanar över två år. Helt grymt! En domare placerade till och med Charlie top ett och som vinnare i klassen. HELT AMAZING!

individuella poäng

En lång dag med fina resultat i bagaget och nya bekantskaper. Helt enkelt en fantastisk helg på alla sätt!!

Två nöjda slagna hjältar

Hemresa hela måndagen.

Vi tackar alla i laget och alla som trott på Ia under resans gång.

Detta är helt klart den mäktigaste upplevelse på länge.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.